dissabte, 16 d’octubre del 2010

WebQuest

QUÈ ÉS UNA WEBQUEST?

Una WebQuest és un format de classe orientada a la investigació en la qual la major part o tota la informació que els alumnes treballen prové de la web. 
Les WebQuests van ser desenvolupades inicialment a la Universitat de San Diego (1995) per Bernie Dodge amb la col·laboració de Tom March per ajudar els professors a integrar el poder d'Internet amb l'aprenentatge dels estudiants.

Usualment involucren el treball en grup amb la divisió de tasques entre els estudiants, els quals han de prendre papers específics o punts de vista. A més, es construeixen amb la base de recursos seleccionats pel professor. D'aquesta manera s'assegura que els estudiants inverteixin el seu temps a utilitzar la informació, no en buscar-la.
Des de llavors, desenes de milers de mestres han abraçat WebQuest com una manera de fer un bon ús d'Internet, mentre que implica la participació dels seus estudiants en els tipus de pensament que requereix el segle XXI. El model s'ha estès a tot el món, amb especial entusiasme a Brasil, Espanya, Xina, Austràlia i Holanda.

Per desenvolupar una WebQuest és necessari crear un lloc web que pot ser construït amb un editor HTML, un servei de bloc o fins i tot amb un processador de textos que pugui guardar arxius com una pàgina web.

Una WebQuest té la següent estructura:


  • Introducció
  • Tasca
  • Processo
  • Recursos
  • Avaluació
  • Conclusió
  • Autors



TIPUS DE WEBQUEST
  • WebQuests a curt termini: 
La destinació educacional d'un WebQuest a curt termini és l'aprenentatge i integració del coneixement d'un acordat contingut d'una o assortides matèries.
Un WebQuest a curt termini es idea per a ser acabat d'un a tres períodes de classe.
 
  • WebQuests a llarg termini:

La destinació educacional d'un WebQuest a llarg termini es idea per a dur a terme en una setmana o un mes de classe. Suposa major nombre de feines, més minucioses i elaborades; solen culminar amb la execució d'una presentació amb una eina informàtica de presentació (Powert Point, pàgina web ,..).
 
  • MiniQuest: 
Consisteixen en una adaptació abreujada de les WebQuests. Poden ser fabricades per docents experimentats en l'ús d'Internet en 3 o 4 hores i els alumnes les efectuen completament en el transcurs d'una o dues classes com a màxim. Poden ser emprades per professors que no compten amb molt de temps o que tot just s'inicien en la creació i aplicació de les WebQuests.

Aquí us deixem un enllaç d'una pàgina amb varis exemples  per a diferents edats: