dilluns, 25 d’octubre del 2010

FEM PANELLETS!!

Aquesta setmana, com no podia ser d'una altra manera, toca un taller culinari... farem panellets!

Què necessitarem?

Per fer la massa:
½ kg. d'ametlla picada
½ kg. De sucre llustre (com farina)
150 grs de moniato
1 ou
la ratlladura d'una llimona

Per farcir i "engalanar" els panallets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d'ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. de coco ratllat
un ou

Quan ho treballem amb els nens i nenes, sempre procurarem que toquin, olorin, tastin, experimentin, en definitiva, amb tots i cada un dels ingredients. Podriem posar en un racó de la sala la fotografia (millor si està una mica més ampliada) dels diferents ingredients que hem utilitzat per fer els panellets.

Com fem la massa? 
Es bullen els moniatos, durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!), seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica i ho deixem refredar.
Barregem l'ametlla picada molt fina, el sucre llustre, els ous i seguidament hi afegim els moniatos xafats, ho anirem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada.

Als nens i nenes els donarem a cada un/a una mica dels diferents ingredients per que també provin d'amassar. Si són gaire petits acabarem donant-los-hi una mica de massa ja lligada. Abans però d'experimentar amb els diferents ingredients, treballarem alguns hàbits de neteja!: rentar-se les mans, posar-se un bata o davantal o bossa... i, quan acabin la "tasca", també els podem donar un petit fregall a cada un i una per que netegin les taules!

  
Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona.









Com fem les diferents classes de panellets? Agafarem una mica de massa i... és l'hora de fer boletes: això és millor que fer plastilina!. Un cop fetes les sucarem a l'ou batut i seguidament les rebossarem en pinyonets o ametlles picades.

Per fer els de coco també agafarem una mica de massa, hi afegirem el coco ratllat, farem la boleta i tirarem una mica més de coco rallat per damunt.
 
 
Quan els tinguem fets, els posarem damunt d'una safata i els posarem al forn a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se'ns rosteixin massa!).

   Ara només ens queda dir: BON PROFIT!

1 comentari:

~ De todo se aprende ALGO, por muy POCO que sea! Más vale eso que ... NADA! ha dit...

crec que és una molt bona idea el deixar la recepta d'un menjar tan típic de la festa que s'acosta, ja que, com podem donar a conèixer als nens d'una manera més divertida una festa tradicional?
bon profit!!
Ag.